Mammas hårda bröd

Gammalt recept på knäckebröd från Olivehult.

 

1 liter vatten
50 g jäst
1 msk salt
ca 15 dl grovt rågmjöl
 
Jästen löses i 1 liter vatten, 37o. Tillsätt salt och så mycket grovt rågmjöl att det blir en fast deg. Dela degen i 36 delar. Lägg en bakduk över bitarna. Låt dem jäsa. Baka ut i fint rågmjöl. Använd först vanlig kavel och sist kruskavel. Kakorna skall vara tunna.
Grädda i 225o varm ugn cirka 5 minuter. Eftertorka brödet i ugn på mycket svag värme. Om man tar ut hål i mitten av knäckebröden med ett glas eller plåtmått kan de urtagna rundlarna användas på samma vis som rågkex.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389