1 liter vatten
50 g jäst
1 msk salt
ca 15 dl grovt rågmjöl
Jästen löses i 1 liter vatten, 37o. Tillsätt salt och så mycket grovt rågmjöl att det blir en fast deg. Dela degen i 36 delar. Lägg en bakduk över bitarna. Låt dem jäsa. Baka ut i fint rågmjöl. Använd först vanlig kavel och sist kruskavel. Kakorna skall vara tunna.
Grädda i 225o varm ugn cirka 5 minuter. Eftertorka brödet i ugn på mycket svag värme. Om man tar ut hål i mitten av knäckebröden med ett glas eller plåtmått kan de urtagna rundlarna användas på samma vis som rågkex.
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Mejl: info@ostgotamat.se
Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster
Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389