Mustig Lammgryta

Receptet kommer från Smultronboda Lammprodukter.

4 pers

1 kg benfritt lammkött t.ex. lamm, entrecote eller skivad stek
2 msk margarin
1 tsk timjan
1/2 tsk mynta
1/2 purjolök
1 guk eller röd lök
1 - 3 vitlöksklyftor
Salt och peppar efter behag
0,5 l vatten
1 burk vita bönor alternativt kidneybönor
1 burk krossade tomater

Gör så här:
Putsa och skär köttet i små tärningar, bryn det lätt med kryddorna i en järngryta tillsammans med den finhackade löken. Tillsätt den resterande löken och låt den svettas med under den sista minuten. Häll sedan på vattnet, tomaterna och bönorna. Lägg på locket och låt det hela puttra under lock cirka 45 minuter.
Under tiden dukar du bordet och sätter på ris eller potatis, som är gott till den här grytan.
Du kan även göra den dagen före och låta den stå under natten, så den är klar att servera på 10 minuter. Praktiskt om man vill ha den efter en härlig promenad eller städning i trädgården.
Servera den gärna med ett gott rödvin.

Kontakta oss!

Mejl: info@ostgotamat.se

Postadress:
Östgötamat ekonomisk förening
Klustervägen 11
585 76 Vreta Kloster

Org.nr: 769605-3698
Bg.nr: 5257-0389