Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig
SÖK RECEPT
2 SEPTEMBER, 2008

"At Baka Pepperka"

Ett 1700-talsrecept från Olivehult, här återgivet i original.

2 SEPTEMBER, 2008

Hårda pepparkakor

Efter ett gammalt recept från Olivehult

2 SEPTEMBER, 2008

Enrisdricka från Ulrika

Recept från Sigrid Hahn, Ulrika, upptecknat kring sekelskiftet.

2 SEPTEMBER, 2008

Fruktsoppa

Att avrunda julbordet med en fruktsoppa kokt på torkade äpplen eller kanske på nypon som hos Valborg Karlsson i Kisa var säkert välbetänkt. Den friska sötman neutraliserar på ett välbehagligt sätt all den tunga och feta julmaten.

2 SEPTEMBER, 2008

Korngrynspudding

Receptet kommer från Lena Karlström, Spinkenäs, Skällviks socken, Söderköping. Receptet är beräknat för 4 personer.

2 SEPTEMBER, 2008

Bruna bönor

Receptet för 4 personer är hämtat från Kajsas kokbok författad 1935 av Kajsa Fransén, född i Varv, Östergötland.

2 SEPTEMBER, 2008

Lutfiskpudding

Receptet kommer från Karin Ekholm, Malexander. Jämför med Brasks julbord där lutfisken serveras med russin och mandel!

2 SEPTEMBER, 2008

Äggrynsgröt

Receptet upptecknat hos Johanna Jonson, Lunda, Kvillinge 1905. Ur JA Lundell: Uppsatser från Fackskolan, ULMA. Här återgers receptet i original:

2 SEPTEMBER, 2008

Julglögg från Regna

Recept på julglögg som passar till julbordet och även till vardags.

20 AUGUSTI, 2008

Färsk fisk med sod

Vi kokar en gädda med kryddor och rötter som kan ha funnits i Brasks kök.