Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Rabarbermuffins med vaniljgrädde

Till kaffet serveras snabba muffins med rabarber. Använd med fördel de rosa späda stjälkarna, som ger muffinsen en rosa färg. Låt måltiden bli en del av upplevelsen!

2 ägg
2 dl socker
1 dl yoghurt eller gräddfil
1 dl flytande margarin
200g finhackade rabarber
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 

Gör så här:
Vispa äggen pösigt i en annan skål.
Rör ner yoghurt och flytande margarin i äggsmeten. Rör ner rabarbern i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker blanda detta med den övriga smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen. Grädda i 225 grader ca 15- 20. Servera med vaniljgrädde eller Vaniljkesella.

Vaniljgrädde
3 dl grädde 
2 – 2½ dl Grekisk yoghurt
2 tsk vanillinsocker

Gör så här:
Vispa grädden. Blanda i det övriga mot slutet. Smaka av med vaniljsocker.

Bild och text: Louise Alenbrand

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.