Logga in

Logga in
Godare mat - närmare dig

Ägg, spetskål, gullök, och mandelpotatis

Friterat helt ägg, sotad och picklad gullök, mandelpotatiskräm, ångad spetskål, friterad purjolök och krasse.

Förrätt 2017

 

Friterat ägg

6 st ägg KRAV

1 dl vetemjöl KRAV

1 dl panko

1 dl äggvita

2l rapsolja (till fritering)

Salt efter smak

 

Utförande:

Koka äggen hastigt och kyl ner. Skala och vänd i mjöl, äggvita och panko.

 

Vid servering: Fritera äggen och salta efter smak.

 

Mandelpotatiskräm

500g mandelpotatis

1-2 dl mjölk KRAV

2 msk kallpressad rapsolja

Salt efter smak

 

Utförande:

Skala och koka mandelpotatisen. Mixa med mjölk och kallpressad rapsolja, smaka av med salt.

 

 

Vid servering: Placera i mitten på tallriken.

 

Ångad kål och sotad gullök

200g spetskål

3st gullök

0,5 dl socker

0,5 dl vatten

0,5 dl ättika

Salt efter smak

Svartpeppar efter smak

 

Utförande:

Blanda ättika, socker och vatten. Skiva löken och stek i panna på högvärme. Slå över ättikslagen. Dela ner kålen.

 

Vid servering:

Ånga kålen och vänd upp med den sotade löken.

 

 

Friterad purjolök

200g purjolök KRAV

1dl maizena

2l rapsolja till fritering

1ask smörgåskrasse KRAV

Salt efter smak

Svartpeppar efter smak

 

Utförande:

Skär purjolöken i tunna strimlor, vänd upp med maizena och fritera. Klipp krassen.

 

Vid servering:

Toppa ägget med den friterade purjolöken och krassen.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.