Friterat helt ägg, sotad och picklad gullök, mandelpotatiskräm, ångad spetskål, friterad purjolök och krasse.

Friterat ägg
6 st ägg KRAV
1 dl vetemjöl KRAV
1 dl panko
1 dl äggvita
2l rapsolja (till fritering)
Salt efter smak
Utförande:
Koka äggen hastigt och kyl ner. Skala och vänd i mjöl, äggvita och panko.
Vid servering: Fritera äggen och salta efter smak.
Mandelpotatiskräm
500g mandelpotatis
1-2 dl mjölk KRAV
2 msk kallpressad rapsolja
Salt efter smak
Utförande:
Skala och koka mandelpotatisen. Mixa med mjölk och kallpressad rapsolja, smaka av med salt.
Vid servering: Placera i mitten på tallriken.
Ångad kål och sotad gullök
200g spetskål
3st gullök
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
0,5 dl ättika
Salt efter smak
Svartpeppar efter smak
Utförande:
Blanda ättika, socker och vatten. Skiva löken och stek i panna på högvärme. Slå över ättikslagen. Dela ner kålen.
Vid servering:
Ånga kålen och vänd upp med den sotade löken.
Friterad purjolök
200g purjolök KRAV
1dl maizena
2l rapsolja till fritering
1ask smörgåskrasse KRAV
Salt efter smak
Svartpeppar efter smak
Utförande:
Skär purjolöken i tunna strimlor, vänd upp med maizena och fritera. Klipp krassen.
Vid servering:
Toppa ägget med den friterade purjolöken och krassen.